середа, 25 листопада 2020 р.

 

День гідності і свободи

Моя Україна встала з колін,

Вона подолає всі стіни.

І стане країною серед країн,

Відродиться під час руїни.


Слава Україні!

В Україні 21 листопада відзначають День гідності та свободи – свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року).

«Цього дня 7 років тому українці вийшли з мирним протестом на майдан Незалежності в Києві, щоб відстояти свої цінності та свободу. Після того були важкі місяці протистоянь, жорстокі розгони та вбивства мирних громадян. Важкою ціною українці вистояли і перемогли! Світла пам’ять загиблим!. Для вшанування пам’яті загиблих героїв Небесної сотні та для відзначення Дня гідності  у нашій школі організували виставку малюнків . Учні 2 класу активно підключилися до  цієї акції. Виконали  колективний малюнок «Ми- за мир!».

         
У цей знаменний і величний день ми з гордістю говоримо про те, що українці – це народ, який заслуговує поваги світової спільноти. Адже ми разом довели росіянам і білорусам, полякам і литовцям, німцям і шведам, англійцям і американцям… те, що українці – це народ глибоко патріотичний, з високим почуттям гідності і непереборним духом свободи!

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну – Україну! Слава Україні!

  


Немає коментарів:

Дописати коментар